tiistai 25. elokuuta 2009

Santa Pola, Espanja


Neljä päivää viivyimme Isla Planassa ja sitten matkamme jatkui Santa Polaan Alicanten eteläpuolelle. Tänään kävimme pienellä Tabarcan saarella. Reissumme kesti koko päivän ja meinasi uuvuttaa kokonaan. Vaikka aurinko oli pilvien takana, oli ilma silti tukahduttavan kuuma. Pikku saari on aivan turistien miehittämä ja ravintolat pullistelivat iltapäivällä ruokailijoista. Tuli syötyä paellaa ensimmäistä kertaa ja se oli oikein hyvää. Pitää opetella tekemään ittekin. Santa Polan keskikaupunki on kävelymatkan päässä ja valot loistavat illalla majapaikkaamme. Olemme tutustuneet paikkaan vähän sillä silmällä, että saattaisimme talvella olla täällä pitempäänkin. Muuten pyörillä oleva pizzakioski on aivan vieressä, tuoksut ovat herkulliset sekä myös pizzat.

tiistai 18. elokuuta 2009

Isla Plana, Camping Los Madriles


Pienen etsimisen jälkeen löysimme oikean helmen pysähdyspaikaksemme. Jyrkkien kallioiden välissä meren äärellä on pieni Camping La Garrofa noin 4 km Malagaan päin Almeriasta. Omissa lepotuoleissamme auton kupeella olimme ihan rannassa. Saimme kuunnella aaltojen loiskintaa ja välillä piipahtaa uimassa. Eka iltanamme vastapäisestä belgialaisesta autosta illan pimeydessä alkoi kuulua hiljaa musiikkia. Karvat nousivat pystyyn ja tippa tuli linssiin, kun tunnistimme sen Sibeliuksen Finlandiaksi. Ruokakaupan puute lähialueella ajoi meidät uudelleen tien päälle. Eväät oli syöty. Vakava onnettomuus aluetta reunustavalla tiellä viivästytti lähtöämme. Joku ajoi kaiteeseen mutkassa ja ainakin yksi henkilö kuoli. Seurasimme tapahtumaa rannalta rysäyksen kuultuamme. Matka jatkui vähän kummallisissa tunnelmissa. Ajatukset palailivat siihen, että miten ja miksi. Tänne Isla Planaan saavuimme eilen iltapäivällä. Paikka on Cartagenan lähellä. Kylä on pieni, mutta campingshop löytyi ja keittiöteltta tarvikkeineen tuli ostettua. ps. kuva on La Garrofasta.

tiistai 11. elokuuta 2009

Merida, Espanja

Leirintäalue Nazaressa Portugalissa oli korkealla mäellä ja kun pilvet tulivat mereltä matalalla, olimme ihan pilvessä - siis tihkusateessa. Jatkoimme matkaamme takaisin kuumaan Espanjaan. Merida on noin 80 km Portugalin rajalta Madridista lounaaseen. Meridan camping-alueella olimme 5 päivää lämmittelemässä. Nyt saavuimme Cordoban lähellä olevalle campingille. Aikomuksenamme on suunnata rannikolle pikku hiljaa. Peko ja Eeva tulevat noin kolmen viikon päästä johonkin Alicanten tienoille. Murkkusota on melkein lopussa. Saimme nimittäin kyytiimme Montagutista puun oksia myöten pienen pieniä muurahaisia. Aina silloin tällöin ne yrittävät vallata automme mutta meillä on RAIDIA. Ne ovan piilottautuneet auton rakenteisiin. Taistelu on kestänyt jo muutaman viikon. Nyt näyttäisi, että me olemme voitolla. Joku ryökäle soittaa teknopoppia nonstoppina naapurissa, eikä piittaa toisista. Pitäiskö laittaa Nightwishiä ja Tarja Turusta vastaan?

tiistai 4. elokuuta 2009

Nazare, Portugal


Saavuimme viimein 01.08. etukäteen varaamaamme paikkaan Vale Paraiso campingalueelle Nazareen Portugalissa. Olimme ajatelleet, että iso valtameri viilentää elokuun helteistä ilmaa sopivaksi. Viilennys on vaan turhan tehokasta. Tulee mieleen Suomen kesä. Campingalue on korkealla mäellä ja tuuli pääsee puhaltamaan suoraan mereltä. Uimarannalla on kyllä kuumaa, joten sinne lämmittelemään, jos tulee liian kylmä. Nazaren kaupungin maisemat ovat upeita. Paikka on Portugalin parhaita rantalomakohteita.